miércoles, 27 de mayo de 2020

SESSIÓ DE FLEXIBILITAT


Bon dia!!🌞

Ja ha arribat, ja està ací, és divendres!!


Després d’una setmana esgotadora i de treballar molt, és el moment de relaxar-nos i començar amb bon peu el cap de setmana.

A classe d’Educació Física vos recorde la importància d’estirar abans de fer activitat física per a activar el nostre cos i evitar lesions. Per aquest motiu sempre, sempre comencem escalfant.


A més, si estirem després d’entrenar o fer exercici d'alta intensitat, els nostres músculs es desenvoluparan millor i es recuperaran més ràpidament .

A més a més, estirar és fonamental per a no perdre flexibilitat. Quan naixem tenim molta flexibilitat i cada any que passa l’anem perdent.


Si recordem els nostres moments d’estirament a classe, encara que sou petits, de vegades teniu dificultats per a estirar alguns músculs, tocar-vos els peus sense doblegar els genolls o mantindre l’equilibri mentre estirem el quàdriceps.


Si estirem regularment i ens mantenim flexibles evitarem lesions en les articulacions, millorarà la nostra capacitat física i ens sentirem millor al tindre el cos més relaxat.


Imagineu com estareu dins de 10 anys si no estireu? Igual de flexibles que un llapis!!


 Així nooooo!!! Ja vos agradaria.


Podem treballar la flexibilitat com a part d’un entrenament o, simplement, realitzar una sessió de flexibilitat.

Açò és el vos propose. Avuí el nostre treball serà realitzar una sessió per a guanyar flexibilitat i movilitat en tot el nostre cos.

Cada exercici d'estirament ha de mantindre's de 10 a 15 segons i mai s'ha de sentir dolor practicant-ho. Sí que hem de notar la tensió del múscul, però mai dolor.

Poseu-vos roba còmoda, agafeu una esterilla o una tovallola i doleu-li al Play.

COMENCEM!


JOCS DE PALES I RAQUETES II

Bon dia!

Com va la setmana? Heu practicat amb la pala?😂😂


Ara de veritat. Espere que, a poc a poc, vos animeu i participeu en les activitats. No es fàcil dominar aquest moviments amb una pala o raqueta, però amb paciència i pràctica podem aconseguir millorar la nostra habilitat i coordinació.



La setmana passada vam conèixer l’evolució dels jocs de pales i els diferents tipus de pales i raquetes que podem fer servir.

Avuí farem una sessió completament pràctica realitzant activitats estàtiques i dinàmiques amb una pala.


Activitat dinàmica de tocs amb la pala

Si teniu espai a casa podeu pilotejar amb una parella, però abans és imprescindible dominar la pala i la pilota. No volem trencar res a casa😱, ni donar-li un cop al gos 🐶. Així que buscarem un espai lliure per a poder practicar i realitzar les activitats d’aquesta setmana.

Escalfeu que comencem!

ACTIVITATS D'EQUILIBRI:

1.    Ens movem per casa fent equilibri amb la pala i la pilota, caminant cap avant i cap endarrere.

2.    Fem 4 passes cap a avant, cap endarrere, a la dreta i a l’esquerra mentre portem en equilibri la pilota sobre la pala.

3.    Amb un toc, llancem la pilota cap a dalt i l’agafem amb la mà. Repetir amb la mà dreta i l’esquerra.

ACTIVITATS DE COLPS:

4.    Amb un toc, llancem la pilota cap a dalt, la deixem botar i tornem a colpejar-la cap a dalt.

5.    Amb un toc, llancem la pilota cap a dalt, ens canviem la pala de mà i agafem la pilota.

 CIRCUIT:

·         Primerportarem la pilota en equilibri amb la pala. Farem el ziga-zaga sense tocar els obstacles, pujarem al banc o a una cadira, baixarem i llançarem la pilota intentat fer punteria ficant-la dins de la cistella.


·        Segonportarem la pilota fent tocs amb la pala. Farem el ziga-zaga sense tocar els obstacles, pujarem al banc o a una cadira, baixarem i llançarem la pilota intentat fer punteria ficant-la dins de la cistella.

Per si teniu qualsevol dubte, ací teniu un vídeo os vos explique, de manera pràctica, cada un dels exercicis. 


Ens veiem!

jueves, 21 de mayo de 2020

JUST DANCE V


Bon dia!🌞

Ja és divendres i el nostre cos ho nota💃💃.

Aquestes setmanes estem passant més temps que de costum davant de l’ordinador💻, la tauleta i el mòbil📱.

Sí, ja sé que ara sou experts del Fortnite i del TikTok😂, però és cert que dediquem menys temps a moure el cos.


Ja no pugem les escales del cole corrent🙊, ni ens alcem per a canviar-nos de classe, ni passegem pel pati. Hem d’eixat de fer moltes coses que ens ajudaven a desenvolupar el nostre cos.

Per aquest motiu és important jugar i realitzar activitat física a casa.

Una de les habilitats motrius més importants que hem de seguir millorant a casa és la coordinació, ja que ens permet realitzar els moviments en l’espai de manera correcta, sense entropessar-nos ni caure.


Aquesta setmana hem treballat la coordinació ull-mà amb les pales i ara, com cada divendres, vos propose millorar la coordinació general seguint una coreografia del Just Dance: I Gotta Feeling.

Recordeu que abans de fer qualsevol activitat física hem d’escalfar correctament (amb mobilitat de les articulacions i els estiraments musculars), dedicant entre 10 i 15 minuts a estirar tant els braços com les cames.

Busqueu una parella (el gos, el gat o la tortuga també serveixen), aparteu els mobles i doneu-li al Play!💃💃



Passeu un molt bon cap de setmana.

Ens veiem!

miércoles, 20 de mayo de 2020

JOCS DE PALES I RAQUETES


Bon dia classe!

Aquesta setmana comencem a conèixer els esports de pales i raquetes. Entre ells vorem, de manera adaptada a l’escola i a les nostres condicions actuals, el pàdel, el tennis, el bàdminton i diferents jocs de pales que podrem practicar a casa, a la platja o al parc.




Abans de continuar, tenim clar en qué consisteixen els jocs de pales i raquetes?😌

En general, aquests jocs consisteixen en colpejar una pilota amb una pala o la raqueta, evitant que caiga a terra o amb un bot segons es determine al començament del joc, igualment es pot col·locar una xarxa per a fer-lo més interessant.




Avuí començarem parlant de l'evolució dels jocs de pales i raquetes i veurem els diferents implements que es poden utilitzar segons el joc al que volem jugar.

Agafeu forces que comencem!

  • L'EVOLUCIÓ DELS JOCS DE PALMES I PALES

No penseu que els jocs de pales són moderns 🎾.

Es tenen antecedents de jocs molt similars a les pales des de l'Antiguitat, fa més de 4.000 anys😲, en les civilitzacions dels Maies, Egipcis, Grecs, Romans; així com els Inques, els Xinesos i els Japonesos, i durant l'Edat mitjana.


També jugaven a jocs de pilota amb les palmes de les mans


No vos recorda a alguns esports que heu practicat a Educació Física?🙌

COLPBOL

PILOTA VALENCIANA

VOLEIBOL

Aquets jocs de palmes i pales de l’antiguitat han anat evolucionant al llarg dels anys fins a arribar als esports populars actuals com el pàdel, el bàdminton i el tennis🎾.


Si presteu atenció als següents dibuixos i fotografies, podreu apreciar els grans canvis que han viscut els jocs de raquetes, des del material fins a la roba esportiva.


Vos imagineu fent Educació Física amb aquesta roba?







  • ELS MATERIALS: PALES, RAQUETES I MÒBILS

Una vegada que hem vist l'evolució dels jocs amb implements, anem a pegar una ullada als diferents tipus de pales, raquetes i mòbils (pilotes o volants) que podem utilitzar segons el joc o esport que volem practicar.

Utilitzar el material adequat és important perquè hem d'adaptar els colps al pes i a la grandària tant de la pala o raqueta com de la pilota, ja que no es el mateix colpejar amb una pala de shutterball, que amb una pala de pàdel o una raqueta de bàdminton.

Pales de fusta i pilota de goma dura


Pales de plàstic i pilota de goma blana



Pales de tennis de taula o ping-pong

Raqueta i volant de bàdminton


Pala i volant de Shuttleball

Heu jugat alguna vegada al Shuttleball

El Shuttleball és un esport alternatiu al bàdminton, pensat per a jugar a l’aire lliure. Per aquest motiu el volant es més gran i pesat. Ademés, una altra diferencia és que es juga sense xarxa.


Raqueta i pilota de tennis



Una vegada que coneixem els diferents implements que podem utilitzar és el moment de practicar amb les pales. El primer que heu de fer es elegir una de les pales que hem vist i agafar una pilota petita.

Com és el primer dia i estem a casa, farem exercicis d’habilitat per a millorar el control de la pala i la coordinació ull-mà.


Preparats?

Per a començar, vos propose 5 activitats d’habilitat i coordinació:

Activitat 1: realitzar 15 tocs amb la mà dreta i 15 amb la mà esquerra.

Activitat 2: fer 10 tocs amb una mà mentre ens toquem el cap amb l’altra mà.

Activitat 3: girar 360º cap a la dreta i cap a l’esquerra mentre fem tocs.

Activitat 4: realitzar tocs mentre ens acatxem i ens alcem 5 vegades.

Activitat 5: fer 15 tocs girant la pala per a donar-li amb les dos cares.

Per si teniu qualsevol dubte, ací teniu un vídeo amb totes les activitats.



Practiqueu durant aquest dies perquè la setmana que ve no ens quedarem quiets i serà més difícil.

Si voleu, podeu enviar-me les vostres fotografies practicant al meu correu electrònic: 


tpmira@gmail.com

Ens veiem!






miércoles, 13 de mayo de 2020

JUST DANCE IV


Arribem al divendres després d’una setmana molt intensa i plena de novetats. Ja ens em vist les cares i, a poc a poc, cada dia estem més a prop.

Fa molt de temps que no movem l’esquelet al ritme de la música. Per aquest motiu, aquesta setmana treballarem l’expressió corporal i el ritme practicant una coreografia. 


Per a començar el cap de setmana amb bon cos vos propose escoltar i ballar una cançó molt animada i que ens transmet molt bona energia, I Don't Care de Ed Sheeran i Justin Bieber. La coneixeu?


Alceu-vos del sofà i doneu-li al play!🎶💃💃


Pauseu un bon cap de setmana. 

Ens llegim!


FLOORBALL 2 (6é)

FLOORBALL GRANERA
Bon dia de nou!

Molts de vosaltres ja m’heu enviat la tasca de la sessió anterior de floorball. Encara esteu a temps d’entregar-la. Podeu fer fotografies i enviar-les al meu e-mail: tpmira@gmail.com

La feina que envieu és molt valorada pels mestres i no penseu que no serveix, nosaltres corregim i posem nota de tot el que feu. Ja sabeu que esforçar-se sempre té una bona recompensa.

Avuí ens toca una sessió pràctica😉, esteu preparats?

Ara direu:

- Però Teresaaaa si a casa no tenim estic!!!!


😲😱😲😱😥😱😲

Ho sé!! Jo tampoc en tinc. Però...

Per a superar els obstacles sempre em d’utilitzar l’ingeni i adaptar-nos a les situacions el millor possible. Així que anem a pensar què tenim a casa per a poder practicar jocs d’habilitat pareguts al flooball.  

D'aquesta manera, per a participar a les activitats necessitem materials que podem trobar a casa com:

- Una granera.












- Una pilota petita (de tenis). També podem utilitzar una bola de paper o calcetins enrotllats.




- Pots o ampolles.

- Una cadira i una taula.














Abans de començar recordeu estirar i fer la mobilitat articular (al menys dos o tres dies a la setmana), si no acabareu més oxidats que l’escala de l’escola😂.


Vos d'eixe un recordatori de l'escalfament per si teniu cap dubte:




Ara si, vos propose un repte. Fer a casa les següents activitats d’habilitat de floorball per a millorar la coordinació ull-mà, també coneguda com oculomanual.



Podeu fer fotos 📷 a les activitats o fer-vos unes fotografies jugant i enviar-me-les per correu. 



Animeu-vos i participeu!


Ens veiem molt molt prompte!😉

FLOORBALL I (6è)


Bon dia!

Seguim amb les classes d’Educació Física i anem a començar a descobrir de més a prop alguns esports d’equip que segur heu practicat alguna vegada.

Avuí ens toca fer un poc de memòria i  visualitzar les últimes sessions d’Educació Física a l’escola. Recordeu quin esport estàvem aprenent?


Va, penseu... no recordeu el nom? Vinga, vos ajude un poquet amb una pista...


EL FLOORBALL!!

A les últimes sessions d’Educació Física vam parlar de les normes bàsiques del floorball, de les mesures de seguretat i de com s’agafa l’estic. També vam practicar algunes acciones típiques d’aquest esport per a millorar la nostra habilitat i coordinació com les passades i les recepcions de la pilota, la conducció i els colpeigs a porteria.

És el moment de continuar aprenent més coses sobre el floorball. Primer, has de llegir amb atenció la informació relacionada amb el floorball. Quan acabes, hauràs de posar a proba els teus coneixements contestant a unes preguntes.

Començem!

Qué és el floorball?

El Floorball és un esport d'equip que es practica en pista coberta o a l’aire lliure com en l’escola. L'objectiu del joc és ficar una pilota de plàstic en la porteria contrària utilitzant un bastó lleuger anomenat estic.


Com va nàixer el floorball?

El floorball va sorgir als Estats Units com una activitat esportiva derivada del hoquei gel. Com el hockey no es podia practicar a les escoles, es va crear una variant educativa, el floorball, per a que tots els xiquets i xiquetes pogueren aprendre i disfrutar d’aquest esport.


Quin material necessitem?

- Un pal o estic per jugador (a excepció del porter), de plàstic dur.
- Una pilota de plàstic dur, buida per dintre, foradada i que pese poc.



On es juga?

Al floorball s’hi juga a quasi qualsevol superfície llisa.
Observa el dibuix del terreny de joc.

 Normalment, la pista de floorball mesura 24 metres de llarg per 15 d’ample.
L’àrea de penal és un rectangle de 4 metres de llarg per 3 metres d’ample.

Les porteries estan separades del fons de la pista, per tant, es pot passar per darrere de les porteries.


Coneixem les normes més importants.

- Els equips estan formats per 5 jugadors de camp i un porter.

- Els partits consten de 3 períodes de 20 minuts, amb descansos de 5 minuts entre cada període.

- En l’àrea de penal només pot entrar el porter.

- El porter no pot tenir la bola més de 3 segons i quan la llença aquesta ha de votar al  camp abans de creuar la línia central de la pista.

- Si la bola ix pels costats de la pista (bandes) l’altre equip trau des de la línea lateral per on va sortir.

- Si la bola ix pel fons l’altre equip treu des de la cantonada.

- Quan es llança un cop franc o tir lliure (una falta) els oponents han de situar-se a 3 metres de la bola (incloent els estics).

ACCIONS PERMESES:

- Colpejar o dirigir la pilota amb les dos cares de l’estic.


- Parar la pilota amb l’estic, el peu o el pit.

- Dirigir o controlar la pilota amb el peu cap a l’estic, però solament un cop i sense passar-la a un company.

- Jugar amb les parets (si hi ha).

- Introduir l’estic dins de l’àrea.

- Furtar la pilota a un adversari sense tocar el seu estic.


ACCIONS NO PERMESES CATIGADES AMB COP FRANC

- Entrar en l’àrea si eres un atacant.

- Alçar l’estic per dalt dels genolls.


- Parar o colpejar la pilota amb les mans o cap.

- Passar la pilota a un company amb el peu.

ACCIONS NO PERMESES CASTIGADES AMB PENAL

- Entrar en l’àrea si eres un defensor.

- Empènyer, colpejar o fer la traveta al contrari de qualsevol forma.


- Llançar l’estic o insultar.

Certament és un joc molt divertit i totalment diferent dels esports als que estem acostumats a jugar.



Però no penseu que només és juga a floorball a l’escola. Molts països tenen lligues professionals i es celebren campionats europeus i mundials. A continuació, m’agradaria que veguereu un vídeo per a gaudir amb les millors jugades de l’últim campionat del món. Els jugadors professionals són molt ràpids i hàbils, així que obriu bé els ulls👀 si voleu seguir les jugades.


Una vegada que sabem tot els necessari sobre el floorball és el moment de posar-vos a proba.

Agafeu paper, bolígraf i llapis per a contestar a les preguntes.

Abans de començar, poseu el vostre nom, la data, l’assignatura i el nom de l’activitat: Activitats de floorball.

En les activitats 1 i 2 podeu dibuixar els jugadors seguint el model i escriure de baix la resposta correcta.

En les preguntes tipus test, llegiu amb atenció les preguntes i seleccioneu la opció correcta (només hi ha una per a cada pregunta). Si teniu qualsevol dubte torneu a llegir el reglament.

Una vegada heu acabat, podeu enviar-me les vostres respostes al següent correu electrònic: perez_termir@gva.es o tpmira@gmail.com 




NOM:........................................................................................DATA:.............................

EDUCACIÓ FÍSICA: ACTIVITATS DE FLOORBALL

1.     Escriu en cada requadre l’acció permesa que representa el dibuix:

2.     Escriu en cada requadre l’acció NO permesa que representa el dibuix:

3. A quin esport és molt similar el floorball?
a)    A l’hoquei.
b)   A l’handbol.
c)    Al bàdminton.

4.         Quin d’aquests materials no s’utilitza en la pràctica del floorball?
a)    Estic.
b)   Porteria.
c)    Corda.

5.         Què és l’estic?
a)    L’estadi on es juguen els partits de floorball.
b)   Un pal llarg de plàstic dur que s’utilitza per a colpejar la pilota.
c)    La pilota oficial per jugar a floorball.

6.         Quina és la durada d’un partit de floorball?
a)    40 minuts.
b)   60 minuts.
c)    75 minuts.

7.         Quants jugadors de cada equip juguen un partit de floorball?
a)    5 jugadors de camp i un porter.
b)   6 jugadors de camp i 1 porter.
c)    7 jugadors sense porter.

8.         Es pot colpejar la pilota amb les mans o el cap?
a)    Sí, sempre que la passe un company d’equip.
b)   Sí, si és per interceptar un atac de l’equip rival.
c)    No, en cap cas.

9.         Quina de les següents accions SÍ que està permesa?
a)    Entrar en l’àrea.
b)   Controlar la pilota amb el peu cap al nostre estic.
c)    Jugar la pilota per l’aire per sobre dels genolls.

10.       Quina de les següents accions NO està permesa?
a)    Ficar l’estic dins de l’àrea.
b)   Parar la pilota amb el peu.
c)    Passar la pilota amb el peu.

11.        Quina de les següents accions tècniques no és pròpia del floorball?
a)    Conducció.
b)   Passada.
c)    Bot.

12.       Observa les imatges i explica si les accions que es representen estan permeses o no i per què: